יום שבת, 6 בספטמבר 2014

חום המלחמה

הקיץ היה אמור להיות מלא בשמש, חופש ואווירה משוחררת, אבל הכל הוחלף בהמתנה בבית מול הטלויזיה, עם חדשות לוריד.
אני מודה שכילידת איזור המרכז לא ידעתי איך להתנהל ומה לעשות וגם לא כל כך הבנתי שאנחנו במלחמה, אבל השתדלתי להיות בבית כמה שהתאפשר (בכל זאת... עבודה וזה...)
ליבי עם הדרום ואני נדהמת כל פעם מחדש, איך אפשר להתמודד עם התחושה הזאת, שבכל רגע משהו יכול להפר את השלווה.
זו ממש לא שיגרה, חבל שכך נראית שיגרה בארצנו הקטנטונת.
תודה לאל שאוגוסט לפחות נגמר.
היה כל כך חםםםםם.
אם אני לא בים, בלדי מרי ביד, פוזיציית שיזוף! זה לא עובד.
החום הורג אותי לאט ובזהירות........ וזה מרגיש כמו נצח.
סופרת את הימים עד הטיסה ללונדון (!!!) אחת הערים האהובות עלי בכל העולם.
כבר חצי שנה של תכנונים מוקפדים למציאת אטרקציות חדשות בהמלצת חברים.

בכל אופן, לעניין שבגללו בכלל החזרתי את עצמי לשבת מול המחשב ולכתוב.

ננטשנו על ידי חברה טובה לטובת רי-לוקיישן ב-אמריקה!
אני כמובן לא הייתי רוצה לגדל את ילדי בשום מקום מלבד ישראל (!), אבל אני קצת מקנאה.. עם כל מה שיש להתמודד איתו אחרי ה"מבצע".

אז עשיתי ארוחת ערב מושקעת לחברות, אני מאוד אוהבת להכין שולחן עם כלים יפים...
וזה מה שהיה בתפריט....

הלחמניות של שי לי ליפא, הן קבועות אצלי!




סלט של רביולי (עם כל מילוי שאוהבים), עגבניות ובזיליקום. התיבול לפי הטעם.. שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
אנחנו קוראים לו "סלט קיץ", הוא מרענן וכייפי, למדתי אותו מאמא שלי שמכינה אותו בדרך כלל.








קצת גבינות. אני מאוד אוהבת את את הגבינה טוב-טעם, אני מוסיפה לה תבלינים ותוספות לפי הטעם, כל פעם משהו אחר.
ביחד עם הלחמניות המושלמות האלו, כשהן יוצאות חמות מהתנור.






סלט קפרזה שאין ממש צורך לפרט עליו, הוא מרענן, קליל ופשוט מאוד להכנה.






ואחד המתכונים האהובים עלי, פסטה סלק עם רוטב פסטו, הכל בהכנה בייתית כמובן.
מאז שמצאתי את המתכון המהמם הזה, אני מכינה אותו בכל הזדמנות.
אין כמו פסטה טרייה, מעשה ידי, שזוכה לתשבוחות רבות.






ועכשיו לגולת הכותרת! הקינוח המהמם - עוגת גבינה עם פירורים, אישית.
מהירה, קלה וללא אפייה.

מצרכים:
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%.
גביע שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל





אופן ההכנה:
לפורר את הביסקוויטים ולחבר עם החמאה לכדי "בצק", חלק ישמש כתחתית לעוגה וחלק כפירורים מעל. להדק את הביסקוויטים בתחתית תבנית או הכלי כמו שאני עשיתי.
להקציף את השמנת, להוסיף אליה את שאר החומרים, לערבב עד שהבלילה אחידה.
לשפוך מעל הבצק, להוסיף את הפירורים מעל...

אז היה ממש מהמם ומאחלת לכולם שיהיה שבוע טוב ורגוע!
נתראה אחרי לונדון :)

2 תגובות: