יום שבת, 10 בנובמבר 2012

בוקר

איזה כיף לפתוח את היום עם קפה ועם ריחות של מאפים טעימים..
בתור חובבת גלוטן מושבעת אני ממליצה לכם לנסות להכין את המתכון הפשוט הזה.
זה באמת כל כך פשוט ולוקח מעט מאוד זמן.
אני מכינה כמות קטנה בכל פעם, בעיקר על הבוקר.

הריח בבית מדהים והכי כיף לאכול ישר כשיוצא מהתנור!

החומרים (כמות הבלילה מספיקה לי כמעט לשתי תבנית של מאפינס):
1 ביצה
1 גביע יוגורט (360 גרם פחות או יותר)
40 מ"ל שמן זית (קצת פחות משליש כוס)
כוס קמח תופח (140 גרם)
חצי כפית מלח

ולתוספת:
גבינה בולגרית
עגבניות מיובשות
זיתים ירוקים/שחורים
בצל ירוק/לבן

ועכשיו להכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית שקעים של מאפינס.
את הביצה טירפו בקערה, הוסיפו את היוגורט והשמן זית וערבבו.
עכשיו הוסיפו את הקמח והמלח וערבבו שוב עד שתתקבל תערובת חלקה.
בשלב הזה אתם יכולים להוסיף לבלילה מה שעולה לכם לראש (או מה שיש במקרר..)
קוביות גבינה בולגרית/בצל ירוק/זיתים ירוקים.. וכו'. ערבבו רק עד לפיזורם בבלילה.
יוצקים פחות או יותר 3/4 מגובה השקעים, בתבניות של מאפינס.
אופים כ-20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב יפה..





ממליצה לקשט מעל...





...עם מה שיש בפנים










ושיהיה בתיאב
ון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה