יום שבת, 6 בדצמבר 2014

יאמי יאמי!

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בחורף זה כמובן את האוכל... לא מפתיע :)
ברור שאפשר לאכול את המאכלים האלו כל השנה, אבל בחורף יש להם אפקט מנחם יותר.

ממש אין לי חשק לקום מהמיטה בימי חורף כשעדיין חושך בחוץ, במיוחד כשצריך לקום ליום לימודים או עבודה ארוך. מעודדת אותי העובדה שאני יכולה לפחות להוסיף ליום שלי משהו אישי משלי - לבשל!

אמנם אין לי עדיין ילדים, רק אני והמהמם שלידי, אבל להכין לשניים זה כיף לא פחות!
לפעמים מצטרפים חברים, לפעמים אנחנו פשוט אוכלים את אותו הדבר במשך שלושה ימים, כי חבל לזרוק :/ (כמה פולני מצידי, זה כמעט ולא ניתן לשליטה... זה בגנים).

והפעם... מתאים דם לטבעוניים שבינינו, אוכל טעים, מנחם, משביע וקל להכנה.

ממש מהראש, אז אין מתכון מיוחד - שכל אחד יזרום עם מה שיוצא לו..


אז...

מרכיבים לדלורית ממולאת:
דלורית
עדשים שחורות
שקדים טבעיים
צנוברים
חמוציות

מרכיבים לכרובית ממולאת:
פרח כרובית שלם
מיונז
אבקת מרק
פפריקה מתוקה (לא חובה)










בישלתי כל מרכיב בנפרד ובסוף חיברתי.
את הדלורית חתכתי לשתיים, רוקנתי אותה מהגרעינים. מעט שמן זית ומלח, לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, 30 דקות בתנור, או עד שהדלורית רכה במידה הרצויה.
את העדשים השרתי במים פושרים לפחות 12 שעות. הכנתי מרק עדשים בסיר, עם אבקת מרק, מלח ופלפל.
הצנוברים הוקפצן קלות במחבת עם שמן זית והשקדים (טבעיים) פוצחו  לחתיכות קטנות.
אחרי שכל המרכיבים מוכנים זה הזמן להרכיב את המנה..









את הכרובית השארתי כפרח שלם, ציפיתי טוב טוב במיונז אורגני (לאורגני יש טעם יותר טעים).
אחרי שכבת המיונז, ציפיתי באבקת מרק ומעט פפריקה מתוקה.












הכרובית נכנסת לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, 30 דקות, או עד הזהבה.




שבוע חם וטעים לכולם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה