יום שבת, 20 בדצמבר 2014

חג השמן... אז זהו שלא!

שוב יום שבת ואפשר לבשל משהו, כמובן שזה גם היום היחיד בשבוע שממש פנוי בשביל זה.
החלטתי להתקרב לצד הפולני שבי ולהכין טוץ׳.
מי שלא יודע, טוץ׳ הוא מאכל העשוי מתפוחי אדמה מגורדים לא מבושלים וביצים.

זה ממש דומה ללטקעס (לביבות תפוחי אדמה), משמש כמאכל חג בחנוכה בשל המנהג לאכול מאכלים מטוגנים.
אני ממש לא אוהבת מטוגן ובכלליות לא אוהבת ממש את כל הלביבות של חנוכה, מעדיפה סופגנייה עם מלא אבקת סוכר!
ממש שלשום, כשעוד התאוששתי מצינון מעצבן פינקתי את עצמי בסופגנייה מדהימה!
יש לנו מאפייה מדהימה ליד הבית ״מאפיית סבארין״ (רמת השרון) והכל שם פשוט חלום.
הסופגנייה בדיוק יצאה, חמה חמה!
היה שווה כל קלוריה וקלוריה.



אז, בחזרה לטוץ׳, שבשבילי הוא התחליף ללביבות...

החומרים הדרושים:
4 תפוחי אדמה - אני החלפתי בשתי דלוריות בינוניות
2-3 בצלים
3 ביצים
פירורי גבנ״צ - השתמשתי בחצי שקית של השף הלבן
חצי כוס שמן - אני משתמשת בשמן זית
כף שתיים של קמח (לפי העין..)
מלח ופלפל לפי הטעם.




אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לרסק את תפוחי האדמה. לסחוט את שאריות המים של תפוחי האדמה.
לחתוך את הבצלים.
בקערה גדולה לערבב את כל חומרים ביחד (רק חצי מכמות הגבינה).
לשפוך לתבנית, להכניס לתנור. לאחר 20 ד׳ בערך שפכתי את הגבינה מעלה, בשכבה אחידה והשארתי בתנור לעוד 20 ד׳.








כדי לוותר על עוד קלוריות אפשר לוותר על השמן, אני מאמינה שזה יצא טוב גם בלי.. (אבל אל תגלו שאני אמרתי חח)
מזל שהמתכונים של הפולנים כל כך פשוטים וקלים להכנה.
וזה גם יצא מ-ו-ש-ל-ם-!

שבוע טוב לכולם וחג חנוכה שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה